Kdo smo mi?


Klub smo ustanovili z željo, da bi na Vrhniki in v okolici dvignili zavedanje o gibanju kot gonilni sili zdravega načina življenja, promovirali nekaj osnovnih načinov športne rekreacije, hkrati pa poskušili sestaviti skupino enako mislečih ljubiteljev športne rekreacije. Željo smo realizirali v prvi polovici leta 2015, ko se je zbrala peščica rekreativnih zanesenjakov in na papir prenesla svoje želje in ideje. Osnovno gibalo kluba je, da bi čim več ljudi sprejelo gibanje in športno rekreacijo v svoj vsakdanji urnik, istočasno pa bi se ob tem zabavali in se družili.

Morda se sprašujete, od kod nekoliko nenavadno poimenovanje kluba? Na začetku je bilo to del imena spletnega dnevnika, ki še vedno nastaja pod prsti naše Barbare.  Sicer pa ime izvira iz anekdote.

Takrat je Barbara tekla s skupino tekačev iz okolice. Na lepo poletno jutro so tekli po okoliških gozdovih, ki niso najbolj ravninski. Tako je počasnejši del ekipe malce zaostal, hitrejši pa tekel spredaj. Barbara je tekla na čelu počasnejše ekipe in ob prihodu do križišča cest nevede naletela na hitrejše sotekače, ki so čakali njih, da bi dalje tekli skupaj. V trenutku skorajšnjega naleta zaradi nepreglednega ovinka, je en od tekačev rekel: »Glej pa njo, izza ovivnka pa Barbara!« O tedaj dalje je Barbara svoj spletni dnevnik poimenovala »Izza ovivnka pa Barbara« in ker piše pretežno o svojih športnih podvigih, je bila logična posledica, da bo za ime kluba, katerega ena od ustavnoviteljev je, predlagala »Izza ovivnka«.