Hodimo, 8. avgusta, 2016, ob 19h... in poročilo!

Posted by Športni klub Izza ovivnka on avgust 08, 2016
Hodimo in migamo že celo poletje in prav je, da bomo danes malce bolj pustolovski. 

Od štirne bomo šli po tankovski cesti proti Stavi Vrhniki, tam pa bomo švignili v gozd in se poskušali prebiti do sv. Trojice. Predvidevamo, da nam bodo morda ozke in zaraščene potke delale težave, ampak bomo našli rešitev. Glede na razpoložljiv čas, bomo morda naredili še kakšno vajo na moč. 

Nujna oprema so palice za nordijsko hojo, primerna obutev, priporočena pa še voda, sredstvo proti komarjem in klopom, dolge hlače. Nikamor pa ne gremo brez dobre volje in optimizma! 

Verjamemo, da bo zabavno. 

Kjer se bomo potikali danes...  
Poročilo


Dobile smo se na parkirišču pri štirni. Od tod nas smo po tako imenovani tankovski cesti šle do Stare Vrhnike in malo naprej od nogometnega igrišča zavile desno na peščeno pot v gozd, od tam pa zavile levo navkreber. Klanca ni veliko, a ravno prav, da stopiš konkretneje in se malo zadihaš in zbudiš noge. Klanca res ni več kot kakih 20 metrov. Na razširjenem "podestu" smo se razgibale, potem pa krenile dalje proti Sv. Trojici. 

V senci gozda in prijetni sapici smo lahko pospešile korak in mimo grede smo bile pod cerkvijo. Sledil je strm klanček navkreber, ki so ga vadeče morale premagati s prav posebnim korakom - dvokorakom s soročnim odrivom. Super! Pri cerkvi so si lahko oddahnile, a ne za dolgo. Klopco nenavadne oblike, imenovano "Cankarjevi brki" smo uporabile za vaje; deska z oporo na dlaneh, stopanje na klop... Pridne hodke so naredile še nekaj počepov, izpadnih korakov s kroženjem palic okoli telesa in držo v predklonu za hrbtne mišice. 
Potem smo šle najprej navzdol do kapelice Antona Padovanskega in od tem nazaj v smeri tankovske ceste, ampak po deloma drugi poti. Na cilju so nas čakale le še raztezne vaje

Vadbeno uro smo odkorakale aktivno in s stilom, pa še telo nam je bilo hvaležno!
Categories: