Stopite v jesen »po nordijsko«!

Posted by Športni klub Izza ovivnka on september 04, 2015

Kljub zelo vročemu poletju v Športnem klubu Izza ovivnka nismo počivali. Vsak ponedeljek in sredo smo imeli brezplačne družabne pohode na Planino nad Vrhniko ali v Star maln in izkoriščali senco gozda. Nekateri smo se družili tudi na kolesarskih in hribolazniških podvigih. Vsi skupaj smo se strinjali, da se da tudi vroče poletne dni izkoristiti za aktivnosti na prostem, še posebno, če nas čaka tako aktivna jesen, kako smo si zadali. Zato smo pridno migali in nabirali kilometre že preko celega poletja. Več kot nas je, bolj je veselo in ker brez veselja tudi ni rekreacije, so novi člani vedno dobrodošli.  

V septembru nas čaka kar nekaj dela. V prvem tednu septembra bomo organizirali kratko predstavitev nordijske hoje, ki bo zanimiva tako za tiste, ki ne vedo kaj to sploh je, kakor za tiste, ki so se morda z nordijsko hojo že kdaj srečali. Glavni septemberski dogodek bo tečaj nordijske hoje. Potekal bo v parku v Močilniku, kjer bo za vse dovolj prostora, tudi za parkiranje, če kdo ne bo prišel ravno peš. Začeli bomo v ponedeljek, 7. septembra, ob 18. uri. Dobivali se bomo ob ponedeljkih in sredah, vsakič po 1 uro in pol, skupaj 9 ur. Po tem pa se bodo tečajniki lahko udeležili tudi redne vodene skupinske vadbe, ki bo poleg hoje vsebovala tudi vaje za moč, koordinacijo, agilnost in ravnotežje. Vadba bo prilagojena skupini in zmožnosti posameznikov, tako da bo primerna za vse.

Ker vemo, da je v zadnjem času tek najbolj popularna oblika rekreacije in ker verjamemo, da je še vedno veliko ljudi, ki bi se radi ukvarjali s tekom, pa ne vedo kako začeti, bomo v septembru oblikovali tudi skupino za tekače začetnike. Tekaška vadba bo popolnoma prilagojena tistim, ki se bodo s tekom srečali prvič, saj bo kombinacija hoje in teka, vaj za gibljivost in moč. Tako se bodo vadeči na prijeten način bližali svojim ciljem in jih z redno vadbo tudi dosegli. Najsi bo to nastop na kakšni od tekaških prireditev ali zgolj cilj preteči določeno število kilometrov. Novopečeni tekači bodo tako naredili svoje prve tekaške korake pod strokovnim vodstvom, imeli bodo željo vztrajati in napredovati, najpomembneje pa je, da bodo v teku in vadbi uživali.


Da boste izvedeli vse podrobnosti, vas vabimo, da spremljate našo spletno stran www.izzaovivnka.si ali pa se nam pridružite na Facebook strani Športni klub Izza ovivnka. Če se vam bo porajalo še kakšno dodatno vprašanje, pa nam lahko kadarkoli pišete na elektronski naslov izzaovivnka@gmail.com. Vsi se že veselimo septembra, veselite se z nami; aktivno in s stilom!